Bílá, červená vína online

Zajdete si rádi na skleničku vína? Dopřáváte si dvě deci červeného či bílého vína k večernímu programu nebo před spaním? Následující řádky jsou určeny právě vám, milovníkům tohoto speciálního nápoje.

Bílá a červená vína online

Potřebujete si vybavit vinotéku pro určitou příležitost, nebo si ji chcete doplnit o další sběratelské kousky? Poradíme vám, kde si můžete vybrat víno ze široké nabídky, aniž byste se museli vydat z pohodlí domova hledat nejbližší prodejnu vína. Vysokou kvalitu nabízených vín garantuje online vinotéka Jana Cíchy. Širokou nabídku bílých a červených vín online naleznete na http://www.onlinevinoteka.cz. Majitel online vinotéky, Jan Cícha, zaručuje nejvyšší kvalitu nabízených produktů, neboť nabízí vína vlastní výroby a technologie pěstování, zpracování a výroby zaručují splnění nejpřísnějších evropských kritérií.

 

Toto vinařství se vyznačuje čtyřicetiletými zkušenostmi ve výrobě vín a klade důraz na nejvyšší kvalitu nabízené produkce vlastní ale i svých dodavatelů. Vína vybraných výrobců tato firma podrobuje přísným testům kvality, neboť kvalita je zde na prvním místě. Veškerý nákup na http://www.onlinevinoteka.cz můžete konzultovat s odborným personálem prodejny, který je vyškolen v oboru, na telefonním čísle: +420 777 625 414 nebo na e-mailu: info@onlinevinoteka.cz.

 

http://www.onlinevinoteka.cz/

 

Internetový nákup je velmi jednoduchý. Není třeba se registrovat, avšak registrací získáte mnoho výhod při nakupování. Platit můžete i kreditní kartou přes zabezpečený platební kanál České spořitelny. Nabízená vína jsou připravena k okamžité expedici a dále vám pan Jan Cícha nabízí možnost rezervovat si vinný sklípek pro posezení s přáteli nebo vašimi kolegy. Onlinevinoteka.cz je součástí projektů Moravské dědictví a Vína z Moravy a stoprocentně ručí za kvalitu nabízených vín. Nyní si představme druhy vín, které si můžete v této internetové vinotéce objednat.

Červené vínoČervené víno online

Červené víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy, díky kterým se docílí červené barvy nápoje. Modré hrozny se nechají nakvasit, nebo se jinak tepelně zpracují. Narušeným hroznovým slupkám se říká rmut. Rmut se nechává kvasit několik dní a slupky pracují s kvasící šťávou. Červené víno nakonec obsahuje třísloviny i resveratrol, což je léčivá látka získaná ze slupek a z jadérek.

Bílé víno

Bílé víno je vyráběno z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů. Rmut se okamžitě lisuje a tím vznikne čistý mošt, který se nechává kvasit.

Růžové víno

Růžové víno – rosé, má barvu v odstínech od lososové až po růžovo-fialovou. Toto víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy, které se ovšem nenechávají kvasit. Může být však vyrobeno i ze směsi bílého a červeného vína, v případě stolních šumivých vín.

Perlivé víno

Takové víno se získá ze stolních či jakostních vín, která jsou sycena oxidem uhličitým. Při výrobě musí být dodrženy normy ohledně obsahu alkoholu, tlaku v láhvi při dané teplotě. Perlivá vína jsou oblíbená jakožto svěží nápoj. Jejich** perlivost** je v porovnání s vínem šumivým o něco nižší.

 

Bílé víno

Šumivé víno

Šumivé víno taktéž vzniká díky obsahu oxidu uhličitého, který vzniká při kvašení a kterému se zabrání volně unikat tím, že víno se při dalším kvašení nechá kvasit v uzavřených lahvích.

Rozdělení vín

Vína dělíme podle několika charakteristik. Těmi jsou obsah cukru a přívlastky vína. Dle obsahu cukru rozlišujeme vína suchá, polosuchá, polosladká a sladká. Suchá vína obsahují nejméně cukru, a to maximálně čtyři gramy zbytkového cukru na jeden litr. Nejvyšší obsah cukru má samozřejmě víno sladké, a to minimálně 45 gramů zbytkového cukru na litr.

Vína s přívlastkem

Víno s přívlastkem se vyrábí z hroznů nebo moštu jedné moštové odrůdy vinné révy, která byla sklizena ve viničních tratích. Musí být přitom dodrženy právní předpisy pro danou vinařskou oblast. Víno s přívlastkem tedy musí obsahovat alespoň 85 procent vína odrůdy, která je uvedena na etiketě. Dále se na etiketě uvádí název přívlastku, vinařské oblasti a obce a také rok sklizně. Vína s přívlastkem jsou tato:

 

Slámové víno

  • Stolní víno - vyrábí se z hroznů, které obsahují minimálně jedenáct stupňů cukernatosti. Stolní víno je nejnižší kategorie, nesmí být označeno názvem odrůdy, oblasti, vinařské obce ani viniční tratě.
  • Jakostní víno - vyrábí se z hroznů, které dosáhly alespoň patnáct stupňů cukernatosti.
  • Kabinet - je vyroben z hroznů, které obsahují minimálně devatenáct stupňů přírodní cukernatosti. Jedná se obvykle o lehčí, suchá vína.
  • Pozdní sběr – hrozny pro výrobu vína dosáhly nejméně dvacet jedna stupňů přírodní cukernatosti.
  • Výběr z hroznů - hrozny pro výrobu vína dosáhly nejméně dvacet čtyři stupňů přírodní cukernatosti.
  • Výběr z bobulí – vybrané bobule obsahují alespoň dvacet sedm stupňů přírodní cukernatosti.
  • Výběr z cibéb – vyrábí se z nejvyzrálejších bobulí, jež dosáhly alespoň třicet jedna stupňů přírodní cukernatosti, víno se vyznačuje velmi plnou chutí.
  • Ledové víno – hrozny určeny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny při teplotě mínus sedm stupňů Celsia a nižší. Tyto hrozny se během sklizně a následného zpracování nechávají zmrazené. Vzniklý mošt dosahuje přírodní cukernatosti minimálně dvacet sedm stupňů a pro víno je charakteristické výrazné aroma a nižším obsahem alkoholu (8 – 9 %). K dostání bývá obvykle v malých lahvích za vyšší cenu, která odráží vysokou kvalitu vína, technologickou náročnost výroby a nízkou výlisnost při zpracování zmrzlých hroznů (pouze kolem 20 %).
  • Slámové víno – před zpracováním byly hrozny skladovány na slámě nebo rákosu, nebo byly pověšeny ve větraném prostoru nejméně tři měsíce. Z hroznů se tím odpaří část vody. Typický je vysoký zbytek přírodního cukru, nižší obsah alkoholu a vysoká extraktivnost. V ceně bývá zahrnuta náročnost a rizikovost výroby.
  • Botrytický výběr – výroba se provádí z hroznů vinné révy, které byly napadeny ušlechtilou šedou plísní Botrytis cinerea. Známé odrůdy jsou Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský, Chardonnay, Müller Turgau, Rulandské šedé, Aurelius, Tokajské víno.Nálevka
  • Barrique – při zpracování toto víno zraje v dubových sudech a tím dostává jeho vůně jejich nádech.
  • Sur lie – mladé víno se položí na delší dobu na odumřelé kvasinky élevage, přičemž se tyto promíchávají. Reakcí s kvasnicemi vznikají sloučeniny, které zvyšují kvalitu vína a intenzitu ovocného charakteru vína.

Orientujete se v odrůdách vín?

Stojan na víno

 

Mezi běžné bílé odrůdy vín v České republice řadíme odrůdy Aurelius, Devín, Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský a vlašský, Tramín červený, Sauvignon, Vetlínské červené a zelené, Müller Turgau a další.

Mezi nejběžnější červené odrůdy u nás se zahrnují například tyto odrůdy: Cabernet Moravia, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot, Svatovavřinecké, Rulandské modré, Zweigeltrebe, Merlot.

Servírování vína

Bílé víno naléváme do čistých, suchých a čirých sklenic. Červené víno naléváme do sklenice kulovitého tvaru, je otevřená, má tedy větší prostor pro víno. Sklenice na bílé víno je užší. Šumivé víno naléváme do úzkých „píšťal“, aby víno mohlo perlit.

 

Blatnický roháč

Pěstování vinné révy má v Blatnici pod Svatým Antonínkem tisíciletou tradici. Největší rozmach nastává po roce 1625, kdy nastupují na panství ostrožské Lichtensteinové, kteří vysazují nové vinice jakostními odrůdami. V Blatnici vlastnili Lichtensteinové vinice v tratích Roháče, Stará hora a Froliánky. V tomto období vlastnil v Blatnici v trati Plachty vinohrad i učitel národů Jan Ámos Komenský. V roce 1880 získává kníže Jan II. z Lichtensteinska na mezinárodní výstavě vín v Paříži zlatou medaili za víno z kopce Roháče. Od těch dob víno vyráběné z odrůd Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a Sylvánské zelené pocházející z nejlepších viničních tratí Blatnice pod Svatým Antonínkem se nazývá Blatnický Roháč. Vyniká svým ryzlinkovým charakterem, harmonií vůně a chutí, jemnou kořenitostí a velmi příjemnou kyselinkou. Víno vyzrává v sudech a po dosažení nejlepší zralosti se láhvuje.

 

Specialitou je pak výroba Blatnického Roháče®, což je známkové víno, na které VINIBLAT®, jehož je naše vinařství členem, získal ochrannou známku. Blatnický Roháč® je vyvážené cuvée složené z dominantního podílu Ryzlinku rýnského, doplněného o Rulandské bílé a Sylvánské zelené.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id9129 (krasny-zivot.cz#23009)


Přidat komentář